Over eFaktura

Lees meer over het ontstaan van eFaktura

We geloven in het systeem dat we creëren

De waarden

die de grondslag zijn bij het ontwikkelen van eFaktura.

Bedrijfsadministratie kan eenvoudig en professioneel zijn.

Beschikbaarheid en gebruiksgemak.

We willen ons programma zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk maken zodat iedereen die een bedrijf in het buitenland wil starten, gemakkelijk de administratie kan regelen.

Taal moet het nastreven van professionele ambities niet uitsluiten.

Taal is geen obstakel.

Een vreemde taal is vaak een uitdaging, en boekhoudkundige terminologie kan zelfs in je moedertaal onbegrijpelijk zijn. Het in het Pools opgestelde systeem maakt de administratie gebruiksvriendelijker.

Bij ons ben je geen nummer.

Technologie is bedoeld om mensen te dienen.

Het systeem dient efficiënt en betrouwbaar te werken, zodat we allemaal meer tijd hebben voor ons privéleven. Alle problemen van onze gebruikers worden door ons serieus genomen en met zorg en toewijding opgelost.

We versterken goede relaties onder Poolse ondernemers.

Goede relaties versus stereotypen

Bij eFaktura vormen we een gemeenschap die ervaringen deelt en elkaar motiveert. Op deze manier maken wij een einde aan de stereotypen over Polen in het buitenland. We spreken ons hardop uit over onze landgenoten die het lef hebben om ondernemer te zijn in het buitenland.

Zonder kunstmatige behoeften en denkbeeldige problemen te creëren.

Precies wat er nodig is.

We kennen de behoeftes van de systeemgebruikers en dit bepaalt de richting en volgorde van systeemverbeteringen.

Hoe is het allemaal begonnen?

Een korte geschiedenis van ondernemenschap in Nederland.

Ken je dat gevoel als je naar het buitenland verhuisd en er overal een nieuwe uitdagingen op je wachten? Wij kennen het heel goed – ook uit eigen ervaring.
eFaktura is ontstaan omdat een paar ambitieuze Poolse ondernemers  besloten hadden om hun leven ver van hun thuisland op te bouwen – in Nederland. Sterker nog, ze besloten alle vier om een eigen bedrijf te beginnen.  En toen kwam het moment om de eerste factuur aan te maken.
En dat in het Nederlands – in een echte vreemde taal!
En zo kwamen we op een idee – laten we het automatiseren en vereenvoudigen. Laten we het delen met mensen. Er zijn toch zo veel Poolse ondernemers in Nederland! Er zijn zo veel startende ondernemers uit verschillende landen. 
In mei 2016 begon de bouw van het eerste facturatiesysteem dat door Poolse ondernemers voor Poolse ondernemers is gecreëerd.
Het programma is sinds 2017 live en wordt door duizenden bedrijven in Nederland, België en sinds 2020 ook in Duitsland gebruikt.

 

Hoe doen we dit? En waarvoor?

De hoofdgedachte was een gebruiksvriendelijk en eenvoudig systeem te bouwen, rekening houdend met alle fiscale richtlijnen van het land waar de onderneming wordt uitgeoefend.
We zijn ons ervan bewust dat administratieve taken een uitdaging kunnen vormen en dat het runnen van een bedrijf in het buitenland extra moeilijk is.
Juist daarom is eFaktura ontstaan – om het voor ons, de drukke ondernemers, makkelijker te maken. Ongeacht de plek waar we onze bedrijven runnen.
In het begin hebben we ons gericht op facturering – het moest eenvoudig en voor iedereen toegankelijk worden. We hebben het systeem opgebouwd op basis van wat we in de werkelijkheid nodig hadden: professionele en betrouwbare facturen, eenvoudige communicatie met een anderstalige klant, beschikbaarheid en mobiliteit.
In de loop van de tijd kwamen er meer functionaliteiten bij, die het bijhouden van de bedrijfsadministratie nog makkelijker maken.
Onze missie is een systeem te creëren dat de uitdagingen die de ondernemers in Nederland, Belgie en Duitsland ervaren, dus een vreemde taal en een onbekend belastingsysteem, wegneemt. 

 

Wie doet het?

Toegewijde liefhebbers! We houden van ons werk, we houden van ons systeem, maar we houden vooral van ondernemerschap en we waarderen de  ondernemers  voor wie eFaktura is gemaakt.
Al onze teamleden hebben ervaring als ondernemers. Juist daarom weten we heel goed wat er nodig is om het ondernemerschap gemakkelijker te maken.
Het is vanaf het begin van eFaktura onze ambitie geweest om een uniek en noodzakelijk systeem te creëren. Daarom hebben we alle elementen – van programmering tot ontwerp en functionaliteiten – zelf gemaakt, zonder kant-en-klare oplossingen te kopiëren.
Ons interdisciplinair team is verspreid over heel Europa – van Spanje tot Nederland en Polen. We inspireren elkaar, dagen elkaar uit en motiveren onszelf in het werk. Wij werken nauw samen met boekhouders die op de inhoudelijke kant van het programma letten.
Het is voor ons van belang om jou te laten voelen dat eFaktura gemaakt is door leuke mensen, die verstand hebben van wat ze doen.

Idee en visie

 • om een facturatiesysteem te creëren

Ontwikkelen van het systeem

Het facturatiesysteem

 • gelanceerd in Nederland

Eerste geregistreerde gebruiker

 • Nieuwe tool:

URENREGISTRATIE

 • eFaktura voor

ondernemers in België

Eerste betaalde abonnementen

 • Nieuwe tool

RITTENREGISTRATIE

Verzenden van e-mails rechtstreeks vanuit het systeem

 • Aanmaken van de

OFFERTES

 • Werken aan uitbreiding van het systeem richting

samenwerking met boekhouders

 • Nieuw paneel voor boekhouders gaat live

eFaktura Accountant

 • eFaktura voor

ondernemers in Duitsland

 • Nieuwe tool

UITGAVEN

 • eFaktura gaat van start

als mobiele applicatie

 • eFaktura in het

Nederlands en Engels